25 de maig 2008

Una excusa per recordar Uliana Semenova

El nostre article especial del Dia de l'Orgull Friki està dedicat a la jugodora de bàsquet letona Uliana Semenova. Com que sóc de Tortosa, sóc un dels afortunats que vam tenir l'oportunitat de veure-la jugar en directe i en persona, en concret a la Final de la Lliga Femenina contra el Caixa Tarragona-Sabor d'Abans, l'any 1988. I veure-la jugar era tot un espectacle... Semenova va nàixer el 9 de març de 1972 a la ciutat letona de Medumi, i va ser una estrella de l'equip soviètic de bàsquet femení. Tenia un 52, de número de peu. Com que tenia uns impressionants 2,13 metres d'altura, tot i que era l'única persona alta de la seua mília, va començar a jugar molt aviat, cap a l'any 1965, al Daugava de Riga. Amb la selecció soviètica, va ser campiona olímpica a Montreal 76 i a Moscou 80, campiona del món en tres ocasions i campiona d'Europa deu vegades. A més, amb el Riga, va guanyar la Copa d'Europa cinc vegades, així com 15 campionats a la URSS.
A Espanya, Semenova va fer història amb el Tintoretto de Getafe, on va jugar la temporada 1987-88. De fet, va ser la primera jugadora de bàsquet que va poder sortir de la Unió Soviètica per fitxar per un equip estranger. El seu fitxatge pel Tintoretto va costar uns 50.000 dòlars, uns sis milions de pessetes de l'any 1987. Semenova va arribar-hi amb 35 anys i els seus moviments eren poc àgils, però va marcar una època en el basquet femení. De fet, la seua figura està al Saló de la Fama del bàsquet que hi ha a Springfield, i fa poc les jugadores de la secció letona van voler sortir despullades en un calendari, per ajudar-la amb la recaptació a recuperar-se d'un complicada operació de coxis.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. osti, tu, al vore la imatge me n'he recordat d'ella!

    osti, i tant apurats estan que no poden cuidar els letons als seus símbols nacionals? bé, no hi ha mal que no vinga per bé, i així tenim un calendariet...

    :D

    ResponElimina
  2. Jo me'n recordo de vere-la jugar quan encara era un crio contra les jugadores tortosines. Solien guanyar les nostres, jeje.

    ResponElimina
  3. Jo me vaig esperar a q acabessen de canviar-se i me vaig posar al seu costat!! llavons era un crio i la diferència d'altura era poc menys q inverossímil!!
    Quins records dl bàsket femení!! vaya ambient q hi havia!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com