8 de des. 2007

L'anunci complet d'Scorsese


Per si encara no l'heu vist, aquí teniu l'anunci íntegre que el director nord-americà Martin Scorsese ha dirigit enguany per a la campanya de Nadal de la marca de cava Freixenet. L'espot es diu La clau Reserva (The Key to Reserva), i vol ser un homenatge d'Scorsese i de Freixenet al cinema d'Alfred Hitchcock. En teoria, el programa Cinema 3 (que es pot veure al canal 33, avui, a partir de les 21,30 hores) inclou la presentació en exclusiva de la versió íntegra de la pel·lícula publicitària, però la veritat és que l'anunci complet ja fa dies que està penjat a You Tube. Siga com siga, la presentació inclourà un making of de l'anunci, en què el mateix Scorsese parla de com s'ha reconstruït un hipotètic guió de Hitchcock. Heu intentat descobrir cadascuna de les referències que hi ha a la filmografia del mestre del suspens? Per començar, el personatge principal s'assembla molt a Farley Granger, el protagonista de la pel·lícula Extraños en un tren, que també va aparèixer a La soga. El teatre recorda el de l'escena de El hombre que sabía demasiado. Els títols de crèdit homenatgen els dissenys de Saul Bass per a Psicosis, i els músics interpreten fragments de les bandes sonores de Bernard Hermann, especialment la música de Con la muerte en los talones. Alguns moviments i efectes de càmera recorden els de Vértigo, sobretot quan l'home es precipita al pati de butaques. També hi ha una referència a La soga i a Frenesí, i el moment en què fan la foto i la visió de l'home es torna roja també recorda Marnie, la ladrona. Però sens dubte, el millor és el moment final, amb un doble homenatge a dues de les meues preferides, La ventana indiscreta i Los pájaros.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com