8 de des. 2007

Els Estats Units contra John Lennon











Avui es compleixen 27 anys de l'assassinat del músic anglès John Lennon, a Nova York. Segons expliquen, l'exlíder de The Beatles acabava d'enregistrar amb la seua dona, Yoko Ono, algunes pistes de la cançó Walking on thin ice, i va baixar al carrer. Just a la porta de l'edifici d'apartaments Dakota, on vivien Lennon i Yoko, un desequilibrat mental, Mark David Chapman, va disparar-li sis trets amb un revòlver. Lennon va arribar mort a l'hospital, dintre del cotxe patrulla de la policia de Nova York amb què van auxiliar-lo. Per commemorar l'aniversari de la mort de Lennon, Canal+ estrena el proper 20 de desembre el documental Los EEUU contra John Lennon, un treball del 2006 que recull entrevistes a Yoko Ono, a amics personals del músic, a periodistes, a escriptors, a polítics, a antics activistes del pacifisme, a agents de l'FBI i també a membres de l'administració Nixon, que va arribar a espiar l'exBeatle. De fet, Lennon havia esdevingut el cap visible de l'activisme antibel·licista en una dècada marcada per la guerra del Vietnam, l'escàndol del Watergate i la guerra freda amb el bloc soviètic. El documental inclou imatges de l'arxiu personal de Yoko Ono, moltes de les quals són inèdites, per mostrar la intensa i influent activitat pública de Lennon, amb declaracions d'alt contingut polític i actes al llit en favor de la pau mundial. A més, la música de Lennon serveix com a fil conductor del documental. L'any 2006, l'FBI va admetre que espiava i feia un seguiment personal a Lennon, i va publicar tots els informes secrets que havia creat entre els anys 1971 i 1972, quan el govern de Nixon va intentar expulsar-lo dels Estats Units. El documental Los EEUU contra John Lennon és un treball dels mateixos productors de Fahrenheit 9/11, els realitzadors David Leaf i John Sheinfeld, i es podrà veure per Canal+ a partir del dijous 20 de desembre, a les 23.45 hores. Tot seguit podeu veure l'espectacular tràiler del documental...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com