12 d’oct. 2006

Sobrenatural, una sèrie de dimonis i fantasmes

Treballar a la mateixa feina que el teu germà i que el teu pare deu ser difícil... Però més encara si la teua família es dedica a empaitar dimonis i fantasmes. D'això tracta la sèrie Sobrenatural, que el canal de pagament AXN ha estrenat aquesta setmana. La sèrie, que s'emet els dilluns a la nit -a la mateixa hora que el segon episodi setmanal de Prison Break a Fox, i per tant vaig haver de gravar l'episodi pilot a la redifusió de la matinada- explica la història dels germans Sam i Dean Winchester, que tenen una visió molt diferent sobre el negoci familiar. Així, mentre Sam (Jared Padalecki, que ja va aparèixer a Las chicas Gilmore) vol deixar de perseguir fantasmes i estudiar a la universitat, Dean (Jensen Ackles, de Smalville) prefereix ajudar el seu pare a buscar els esperits malèfics que 22 anys abans van matar la seua mare. Però després d'estar quatre anys separats, Dean torna a buscar el seu germà Sam perquè el pare ha desaparegut durant una investigació en què sembla que està involucrada una Dama Blanca, la inevitable autoestopista misteriosa que hi ha a totes les carreteres. L'episodi pilot de la sèrie, que als Estats Units ja va per la seua segona temporada, tenia un guió una mica forçat i un ritme força lent, potser perquè calia presentar els personatges i deixar clars els seus interessos. Sens dubte, el més interessant és la relació dels dos germans, que no paren de pegar-se i fer-se la vida impossible, amb un comportament típicament adolescent, quan en realitat viuen en un món ple de perillosos monstres, dimonis i fantasmes. Al marge dels bons efectes especials, un dels moments més brillants del primer capítol és quan fan veure que són agents de l'FBI per enganyar uns policies locals, així com un parell d'homenatges irònics i intencionats a la sèrie Expediente X.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. i la música de l'episodi 1x06?

    Iron Butterfly, In-A-Gadda-Da-Vida.
    Tot un mite. Comença el metal i la psicodelia. Oco al casiotone!

    Canço que també trobem als Simpsons, al començament de l'episodi 7x04 "Bart Sells His Soul" on tota l'esglesia canta "En el jardí de l'Eden"

    La serie es entretinguda, però no te gaire .... força. Però, per a força i sang ... pos Blade.

    ResponElimina
  2. Tens raó, Màrio. Sobrenatural és una sèrie juvenil, que intenta seguir l'estela de Buffy cazavampiros, amb molt bones intencions però sense gaire intensitat. Podria donar molt més de si. Però els guions són fluixos, amb esquemes narratius que es repeteixen d'un capítol a l'altre. He vist els primers deu episodis, aproximadament, però ja l'he deixat de mirar perquè la sèrie no m'aporta res... Potser el millor, com dius, és la banda sonora i també el personatge del germà rebel, i aquest toc de road movie permanent... Però poca cosa més, una llàstima...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com