6 d’abr. 2010

La polèmica per la substitució del senyal de Canal 9 a la TDT de Catalunya

Canal 9 s'ha deixat de veure a la televisió digital terrestre (TDT) de Catalunya, i el seu senyal ha estat substituït per TVVI, el canal internacional del Grup RTTV. Alguns mitjans de comunicació com l'ABC han fet una lectura interessada del tema, tot alimentant una falsa polèmica i atribuint a la Generalitat de Catalunya la culpa de la situació, per una hipotètica competència de Canal 9 amb TV3. En realitat, Canal 9 es veia a la TDT catalana, cal recordar-ho, gràcies a un gest de bona voluntat del govern català, mentre no es produïa l'autorització ministerial que ha de permetre la reciprocitat de les emissions de les televisions autonòmiques de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. De fet, el que feia Catalunya era cedir part del segon múltiplex de TV3 a la TDT per emetre Canal 9 al Principat. Però en realitat, el que feia, era difondre a través de la TDT la televisió balear IB3 un senyal de Canal 9 a partir d'un enllaç analògic. Per això, des del moment en què ha arribat l'apagada analògica i la Generalitat valenciana ha anat apagant els centres repetidors que servien aquest senyal, Catalunya ha optat per passar a la TDT el senyal digital de TVVI. I més encara, tenint en compte que el govern valencià no ha encès el senyal de TVC a la seua TDT, cosa que sí que ha fet el govern de les Illes. A més a més, el mateix govern valencià va demanar en el seu moment que el senyal de TVC que es veiés al País Valencià fos el de TV3.cat, que és el canal internacional de TV3, enlloc del canal TV3 de veritat. De fet, només cal recordar com la Generlitat valenciana tapava el senyal de TV3 quan Canal 9, per exemple, feia els mateixos partits de futbol.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com