1 de des. 2009

'La bola de cristal', un quart de segle i una tercera vida al portal d'internet RTVE.es


La bola de cristal, el mític programa infantil de TVE, torna a la vida quan es compleixen els 25 anys de la seua primera emissió. El portal  de RTVE a internet recupera l'espai infantil que va marcar un abans i un després a Televisió Espanyola, tot oferint vídeos, talls musicals, entrevistes i descàrregues fotogràfiques dels protagonistes que van marcar una època en la televisió i en la cultura pop dels anys vuitanta. La bola de cristal va ocupar dues hores setmanals de la programació de La Primera de TVE, els dissabtes al matí, des de 1984 fins al 1988, i per davant de les seues càmeres vanvan desfilar desenes d'estrelles del món de la televisió i de l'espectacle. De fet, el programa -dirigit per Lolo Rico- estava presentat per Olvido Gara, Alaska, una de les icones de la Movida madrilenya, però a més de la terrible Bruja Avería i Los Electroduendes, també hi van aparèixer gent com Javier Gurruchaga, Santiago Auserón, Loquillo, Pablo Carbonell i Pedro Reyes, Kiko Veneno o Enrique San Francisco, entre d'altres. De fet, La bola de cristal també va servir de plataforma de llançament de grups novells en aquell moment, com Radio Futura, Gabinete Caligari, Duncan Dhu, Los Toreros Muertos o El Último de la Fila, i en aquest sentit també va introduir la cultura del videoclip a Espanya. A més, a banda de promoure la lectura i l'opinió crítica entre els més menuts, també va recuperar serials clàssics de la televisió, com La Pandilla o La familia Munster. La bola de Cristal va aconseguir dos premis TP d'or al millor programa infantil en 1985 i 1987, i bona part del seu èxit intergeneracional és que intentava tractar els xiquets com adults. Després de traure-li el suc amb la venda de DVD, ara el lloc de RTVE ofereix més de 300 esquetxos, vídeos d'entrevistes amb els presentadors, talls musicals amb les cançons més populars del programa, a més de fotografies i fons d'escriptori per descarregar.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com