3 de febr. 2009

La bronca de Wyoming, mentida

El vídeo robat en què el presentador El Gran Wyoming assetjava laboralment una becària del programa El Intermedio era mentida. És a dir, un experiment de màrqueting viral per deixar en evidència la cadena Intereconomía, i més concretament el programa Más se perdió en Cuba [mireu la seqüència dels fets clicant aquí]. Així, gràcies a la filtració intencionada del fals vídeo i de la polèmica creada a partir de la denúncia feta pel programa d'Intereconomía, l'espai d'humor de La Sexta va aconseguir ahir un rècord d'audiència, amb més d'1,5 milions d'espectadors que van voler veure si El Gran Wyoming deia alguna cosa sobre el presumpte cas de mobbing. A més, va tenir un 7,9% de quota de pantalla, el seu segon millor registre, tot superant el programa Fichados de la cadena Antena 3. Com era d'esperar, ahir van emetre un vídeo amb més qualitat que les imatges filtrades, amb la seqüència completa i tant amb la hipotètica becària com amb Wyoming ensenyant uns cartells en què es podia llegir Os la hemos colado i Soy cabrón, pero no tanto.



Hi havia el dubte si es tractava d'una broma o si realment es tractava d'un vídeo autèntic que revelava la falta de respecte del presentador cap a una de les becàries de la cadena. Personalment, vam arribar a la ràpida conclusió que era un muntatge quan vam comprovar que l'enregistrament no era sobtat (tot i que amb una fingida mala qualitat), sinó que incloïa els moments previs a la polèmica escena. Qui enregistra una bronca amb el telèfon mòbil, si no sap que s'ha de produir? Però sobretot, el més determinant és quan algú s'apropa a Wyoming per advertir-lo que es tracta d'una becària, cosa que com a molt li haguessen dit després... En aquest sentit, alguns han interpretat els fets només com una mala passada de Wyoming a Intereconomía, potser la cadena que més critica el govern de Zapatero i la línia editorial i els continguts de La Sexta. La cadena de Mediapro ja no pot emetre imatges de Telecinco (per una decisió judicial), i ara necessita un enemic exterior (en aquest sentit, un rival més feble). A més, la polèmica ha servit El Intermedio per fer-se publicitat, amb una tècnica de màrqueting viral semblant a la que va fer servir Buenafuente amb Chikilicuatre al festival d'Eurovisió. En aquest sentit, el millor va ser quan al final del programa va sortir la becària i va pegar-li una clatellada al presentador (serà la becària, a partir d'ara, un dels nous personatges fixos del programa?) Però també cal veure-ho com una caricatura que fa Wyoming per denunciar la situació precària dels becaris a les empreses. Què ens hi juguem que un dels propers reportatges a La Sexta o bé al diari Público serà sobre l'explotació dels becaris de veritat?

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com