30 de set. 2008

Lorna, 'Plutón BRB Nero' i 'Barbarella'

Els que tingueu més memòria, i sobretot els que sigueu més grans, segur que recordareu la sensual Lorna, un personatge de còmic creat pel dibuixant Alfonso Azpiri. Per exemple, les aventures erotico-futuristes-fantàstiques de Lorna eren una de les historietes habituals de la desapareguda revista Cimoc. Al costat del seu company robot, Lorna viatjava per l'espai i per desenes de planetes fantàstics, tot lluitant contra pirates espacials i monstres horribles, però també tenint sucoses aventures sexuals amb qualsevol criatura que la posés en òrbita. Ara aquest clàssic del còmic espanyol torna a ser notícia, segons llegíem ahir al bloc Vaya Tele!, perquè pel que sembla el diari La Razón ha organitzat una bona polèmica, amb unes suposades declaracions d'Azpiri en què el dibuixant acusava el director Álex de la Iglesia d'haver-lo plagiat a l'hora de crear un dels personatges de la sèrie Plutón BRB Nero, l'androide que també es diu Lorna. La veritat és que la semblança és més que evident, sobretot en algunes imatges promocionals de la sèrie, però la primera impressió és que De la Iglesia no volia apropiar-se del personatge de ningú, sinó potser fer un homenatge a un dels personatges de còmic espanyol més coneguts i populars de la dècada dels 80. Segons sembla, De la Iglesia i Azpiri ja s'han aclarit pel seu compte, com podem llegir al bloc de Plutón BRB Nero. Siga com siga, el més positiu de tota aquesta polèmica (forçada per un diari, amb no sabem quin interès) és que la gent ha pogut fer memòria sobre Lorna, el personatge de còmic que Azpiri va crear l'any 1981, també lleugerament inspirada en una altra sexi heroina interestelar: Barbarella. D'altra banda, recordem vagament que fa anys va comentar-se la possibilitat de portar Lorna a la pantalla, bé a través d'una pel·lícula, amb dibuixos animats (per a adults) o amb una sèrie de televisió. En aquest sentit, també cal recordar el projecte del director Robert Rodríguez per fer un remake de Barbarella, en què la seua companya Rose McGowan farà el paper que l'any 1968 va fer Jane Fonda. Abans, McGowan també interpretarà una altre sensual personatge de còmic, ni més ni menys que Red Sonja.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Io pens ques un plagiat, per tampoc hai qu´exagerá, elh parecit se limit sol al nom e a el pel rubi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com