19 de jul. 2007

El 33 fa 'El dormilega' per seguir l'orgasme nacional amb Woody Allen

Jo sóc un dels que ja està tip amb tant d'enrenou pel rodatge de Woody Allen a Barcelona, però sempre diré que el director novaiorquès és un geni, i que es mereix com a mínim el 70% dels orgasmes nacionals que estem experimentant al país per tenir-lo rodant la seua nova pel·lícula a la capital catalana. El canal 33 emet aquesta nit, a partir de les 22.05 hores, una de les seues primeres comèdies, El dormilega (també coneguda com El dormilón, en castellà), que és també una de les seues primeres obres mestres. Realitzada el 1973, per mi El dormilega és una de les millors pel·lícules de Woody Allen. Un marc futurista, paròdia del gènere de la ciència ficció, serveix Woody Allen per tractar les seus obsessions habituals: el sexe, l'amor, la vida, la mort i Déu. De fet, El dormilega recorda molt les obres de Ray Bradbury (en especial la versió de Fahrenheit 451 portada al cinema per François Truffaut el 1966) i H.G. Wells, però també THX-1138, de George Lucas (1971); la novel·la 1984 de George Orwell; l'obra Un món feliç, d'Aldous Huxley, i La Naranja Mecánica, que Stanley Kubrick havia portat al cinema dos anys abans. Tot i que en aquesta pel·lícula l'humor de Woody Allen no està tan basat en els diàlegs com en els gags visuals, el resultat és una de les seues comèdies més divertides en tots els sentits, en la línia dels seus admirats Charles Chaplin i Buster Keaton. Encara que alguns ja coneixereu l'argument, El dormilega explica la història de Miles Monroe, un home del segle XX que és operat per error, congelat i descongelat en el futur, l'any 2173. En una de les escenes més conegudes, el personatge interpretat per Allen descobreix que les dones del futur són frígides, i que necessiten ficar-se dins d'una màquina, l'orgasmatron, per tenir plaer durant les relacions sexuals. Què curiós, hem començat parlant d'orgasmes nacionals i hem acabat parlant d'orgasmatrons... Qui diu ara que la ciència ficció no ajuda a predir el futur?

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com