6 de jul. 2009

'Crusoe' naufraga a la Fox

La cadena de pagament Fox va estrenar ahir a la nit, amb un episodi doble, la nova sèrie que recrea les aventures del nàufrag més famós de la història de la literatura i del cinema, Robinson Crusoe. Antena 3 també havia anunciat que emetria Crusoe, en obert, a partir d'aquest mes de juliol... Les expectatives eren molt altes, però el resultat ens va deixar més aviat gelats. Crusoe pretén ser una barreja de Perdidos amb Piratas del Caribe, però a diferència de la sèrie creada per J.J. Abrams els flash backs no funcionen, i el to gairebé humorístic no sempre és del tot correcte, com sí que ho era a la nissaga de pel·lícules de Disney. A més, pensem que la principal errada és que la sèrie comença quan ja fa temps que Crusoe és a l'illa, quan ja coneix Viernes, i que per tant dóna moltes coses per sabudes, quan el públic actual no té per què haver llegit la novel·la o haver vist alguna de les pel·lícules que ja s'han fet sobre el nàufrag creat per Daniel Defoe. En aquest sentit, no resulta gens estrany que la nova lectura sobre Robinson Crusoe -coproduïda per la BBC- no aconseguís triomfar la passada tardor a la cadena nord-americana NBC, que va optar per no renovar Crusoe després d'emetre els únics 13 capítols de la primera temporada en la nit dels dissabtes.

Però tot i la decepció, cal dir que Crusoe és una sèrie que es deixa veure, amb un nivell de producció més que acceptable, i que millora si la comparem amb altres produccions que se'ns han venut amb tot tipus d'embolcalls. Crusoe està protagonitzada per Phillip Winchester, un actor força desconegut, que pel que sembla ha sortit en algun episodi de CSI Miami. El protagonista té cert ganxo, és veritat, però la seua imatge perfecta, amb una dentadura d'anunci de pasta dentrífica, és una mica xocant tenint en compte que Crusoe era un home del segle XVIII que després de naufragar s'havia passat un munt d'anys vivint sol en una illa. El seu company, l'entranyable Viernes, està interpretat per l'actor sud-africà Tongayi Chirisa, que debuta als Estats Units amb aquesta producció. Al repartiment també hi ha altres actors de la talla del portuguès Joaquim de Almeida (impressionant capità corrupte d'un vaixell dels guarda-costes espanyols) i l'inevitable Sam Neill (Los Tudor), que sembla que s'ha especialitzat en aparèixer a les sèries de recreació històrica. També és una sèrie que heu de veure si us agraden les històries d'aventures de tota la vida, amb illes desertes, mapes del tresor i vaixells pirates.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com