17 d’abr. 2009

Cuatro fracassa amb l'estrena de 'Gossip Girl' i es planteja no renovar 'Saturday Night Live'

M'han sorprès les males xifres d'audiència de Gossip Girl, la nova sèrie nord-americana que Cuatro havia programat pels dijous a la nit. Vista la gran qualitat de la primera temporada de la sèrie, que fa uns mesos es va poder veure pel canal temàtic AXN, una estrena amb 1,2 milions d'espectadors i poc més del 6,5% de quota de pantalla és un registre insuficient. De fet, l'estrena de Cuatro fins i tot es va veure superada per la sèrie El mentalista, de La Sexta, que va tenir un màxim d'1,5 milions d'espectadors i un més que acceptable 8,1% de quota de pantalla. Estava clar que Gossip Girl ho tindria difícil d'entrada en la nit dels dijous, amb la sèrie revelació de la temporada, Águila Roja, que va assolir un màxim de 4,7 milions d'espectadors i un share espectacular del 25,4%; però també competint amb l'estrena de la setena temporada de Sin rastro a Antena 3 (11,3%) i amb els Supervivientes de Telecinco (20,7%). Però si analitzem les dades de Gossip Girl en comparació amb els programes que precedien i seguien la sèrie en la graella, veiem que va traure uns resultats molt pobres al costat dels 9,9% de la gent d'El Hormiguero, i del 7% de Cuestión de sexo. De fet, Cuatro potser hagués fet bé deixant Cuestión de sexo en prime time, ja que és una de les poques sèries espanyoles que li ha funcionat. La impressió, per tant, és que Cuatro ha situat malament una sèrie que podia donar-li més joc un altre dia o en un altra franja,; però també que ha fet una campanya promocional un pèl equivocada. Presentar Gossip Girl com una sèrie de xiquetes pijes és un error. Gossip Girl és una sèrie per a adolescents que viuen envoltats de luxe, però té més en comú amb Dawson Crece que amb Sensación de vivir. És un producte intel·ligent, que tracta el públic juvenil com a espectadors adults, però Cuatro va preferir vendre la sèrie amb un embolcall escessivament frívol, pensant-se que així atrauria un públic més ampli.
Un comentari a banda mereix Saturday Night Live, programa d'humor que Cuatro va córrer al dimecres a la nit per deixar lloc dijous a l'estrena de Gossip Girl. Els últims rumors són que Cuatro s'està plantejant el fet de no encarregar una segona temporada de programes a Globomedia. No m'estranya gens. El programa ha anat de mal en pitjor, si bé reconec que ric molt amb les imitacions que Llum Barrera fa de Penélope Cruz. Si SNL continua la temporada vinent, serà més per orgull de la gent de Cuatro que pels resultats de qualitat i d'audiència que està aconseguint.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com