12 de febr. 2009

Quimet, rei d'Espanya

Encara no hem vist la sèrie 23-F, el día más difícil del Rey, amb què La 1 de TVE està arrasant (amb 6,5 milions d'espectadors, ja és la minisèrie més vista a la història de la televisió a Espanya). De fet, aquesta recreació històrica arriba aquesta nit al seu final (22.00 hores), tot i que al web de RTVE ja es pot veure un avanç del desenllaç. En qualsevol cas, el que més ens ha cridat l'atenció és que s'haja triat actors catalans per interpretar els reis d'Espanya. Així, el prestigiós actor Lluís Homar encarna Joan Carles de Borbó, mentre que l'actriu Mònica López, cara habitual de les telesèries de TV3, interpreta la reina Sofia de Grècia. En aquest sentit, sobta una mica veure en Quimet de La plaça del Diamant (el clàssic de Mercè Rodoreda adaptat per Francesc Betriu) interpretant el Rei en l'hora més decisiva de la democràcia espanyola. D'altra banda, fins i tot s'ha triat un altre actor català, Manel Barceló, per encarnar Antonio Tejero, el guàrdia civil que va encapçalar l'assalt al Congrés dels Diputats, aquell 23 de febrer de 1981. Finalment, el veterà Jordi Daudé remata un repartiment amb altres actors catalans, una fórmula que cada vegada s'utilitza més en les ficcions realitzades a Madrid, que necessiten actors amb molta experiència, però poc coneguts per al gran públic de l'Estat.
D'altra banda, podeu veure la primera part de la minisèrie al servei de TVE a la carta del web de RTVE. També és molt recomanable veure la gran quantitat de vídeos que han penjat sobre el 23-F, tot coincidint amb l'estrena de la minisèrie, així com els xats dels espectadors amb els protagonistes. Per exemple, Homar explica que el dia del cop d'estat de Tejero estava interpretant l'obra Operació Ubú al teatre Lliure de Barcelona, i que va haver de portar Albert Boadella amb la seua moto per amagar-lo. Sensacional!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com