10 de febr. 2009

Antena 3 i els límits de la telerealitat

El problema és que ja no ens sorprèn res. Estem tan immunitzats de veure la televisió, que nos ens ha escandalitzat gens que Antena 3 hagués seleccionat un parricida per al seu nou concurs de telerrealitat, La vuelta al mundo en directo. El seu presentador, Óscar Martínez, ja va anunciar la setmana passada que l'estrena del programa tindria un gir imprevist, que canviaria La vuelta al mundo en directo des del començament. Així, tot i que no va quedar prou clar en antena, després va saber-se que el concursant Cyril Jaquet, de 29 anys, havia matat els seus pares amb una arma de foc quan només en tenia 15, perquè el renyien i de vegades li pegaven. Com que Jaquet era menor de 16 anys, la justícia no va aplicar-li el Codi Penal i només va passar dos anys en un centre de menors. Una vegada refeta la seua vida, Jaquet i la seua companya, Paola Alberdi, van decidir participar en un concurs d'Antena 3, en què 15 parelles recorreran 12 països.
Segons la cadena, el seu reality itinerant va fer un càsting a 15.000 parelles. I d'aquestes 15.000 parelles, Antena 3 ha anat a topar amb una formada per un parricida confès. Ja és mala sort! O no... La cadena assegura que va conèixer els antecedents penals del concursant només 48 hores abans de l'estrena, i farem un esforç per creure-la; però després potser caldrà preguntar si calia aprofitar aquesta situació en la primera nit del concurs. L'estratègia per aconseguir audiència és lícita, però la manera com Antena 3 està aprofitant els fets només fa que confirmar-nos la seua intencionalitat sensacionalista. El web de la cadena està ple de referències a la polèmica pel concursant parricida, i altres programes d'Antena 3 com Tal cual lo contamos també estan explotant el filó. De fet, van entrevistar la psicològa del concurs. Una psicòloga que no va poder avaluar-lo a fons durant el temps que va estar amb el concursant, però que va poder veure que Cyril Jaquet era un jove "segur de sí mateix i amb les idees molt clares", que sabia que el seu passat "terrible" podria tornar a la llum amb la seua participació al concurs. En aquest sentit, no sabem quin tipus de test psicològic van fer-li durant el càsting. Però no podrien haver-li preguntat, simplement, si tenia antecedents penals i per quin motiu?

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com