24 d’oct. 2008

'En terapia', sèrie d'art i assaig a la mitjanit de Fox

Si coneixeu una mica l'obra cinematogràfica del director Rodrigo Garcia, fill de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez, ja us podeu fer una idea del to intimista de la sèrie En terapia, que el canal Fox ha estrenat aquesta setmana en la franja de la mitjanit. Rodrigo Garcia acaba d'estrenar al nostre país la pel·lícula Passengers, però abans ja havia dirigit films com Nueve vidas i la injustament poc valorada Cosas que diría con sólo mirarla. A la televisió, el fill del creador de Macondo ha escrit i dirigit episodis de sèries com A seis metros bajo tierra, Seis grados, Los Soprano, Big Love o la polèmica Dime que me quieres. En aquest sentit, En terapia és també una sèrie de la factoria HBO, la cadena perfecta per tirar endavant un projecte televisiu de les seues característiques.

Amb tot, En tearpia està basada en una sèrie original de la televisió d'Israel. In Treatment es desenvolupa completament a la consulta d'un psiquiatra, amb una posada en escena gairebé teatral, però amb una tècnica narrativa cent per cent televisiva i una factura tècnica totalment cinematogràfica. En cadascun dels 43 episodis de la sèrie, que tenen una durada aproximada de 30 minuts, se'ns explica una consulta amb un dels pacients del psiquiatra Paul Weston, interpretat per un magistral Gabriel Byrne. Els pacients són Laura, una noia amb problemes sentimentals; Alex, un militar amb problemes de consciència; Sophie, una jove amb secrets terribles, i Jake i Amy, una parella que té problemes molt greus. Per acabar, el mateix terapeuta també es converteix en pacient, ja que l'últim dia de la setmana el veiem durant les seues visites a una col·lega amiga, perquè també l'ajude a resoldre els seus conflictes, molts dels quals són conseqüència de la seua feina i de la relació que estableix amb els pacients. Així, en l'episodi pilot, veiem el difícil vincle que s'estableix entre el personatge interpretat per Byrne i Laura, encarnada per l'actriu Melissa George (molt recordada per la seua participació a Alias).

En definitiva, En terapia és una sèrie molt diferent, que evidentment no agradarà tothom pel seu ritme lent i el seu caràcter introspectiu, que alguns trobaran avorrit i fins i tot pretenciós. Però In Treatment és una gran sèrie de personatges, en què el diàleg passa a ser un dels elements més importants, d'aquelles que moltes vegades trobem a faltar en la ficció nord-americana. La nova joia de la HBO, que Fox emet cada dia al nostre país a partir de les dotze de la nit, ha rebut molt bones crítiques als Estats Units i està nominada a tres premis Emmy, entre els quals hi ha els de millor actor i millor actriu secundària per a Gabriel Byrne i Dianne Wiest. Si us heu perdut els primers capítols d'aquesta sèrie, Fox ha programat una marató amb els cinc primers episodis d'En terapia, que es podrà veure la matinada del dissabte al diumenge, a partir de les 02.30 hores de la matinada,

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com