22 d’oct. 2008

La batalla de Trafalgar, al 33

El canal 33 estrena aquesta nit, a partir de les 22.05 hores, la quarta temporada de l'espai Cronos, el programa de documentals històrics de producció internacional. El primer dels documentals serà Trafalgar, una producció de la cadena francoalemanya Arte que es traslladarà a les setmanes prèvies al mític enfrontament entre els vaixells de la coaliació franco-espanyola i la poderosa flota britànica. En els primers anys del segle XIX, l'expansionisme de Napoleó amenaçava el continent, i a Europa bullia la guerra. Un dels moments més importants de les guerres napoleòniques va ser la batalla de Trafalgar, un enfrontament naval que va tenir lloc el 21 d'octubre de l'any 1805 (ahir just va fer 203 anys) davant del cap de Trafalgar, prop de les costes de Barbate, a Cadis. La força naval britànica, amb 27 naus i comandada per l'almirall Nelson, va topar contra els 33 vaixells més importants de les flotes de França i d'Espanya, sota el comandament de l'almirall Villenueve, i molts experts encara la consideren com la batalla naval més espectacular de la Història.

Sens dubte, la baixa més important entre els britànics va ser la mort de Nelson, després que va rebre un tret a la coberta del Victory. Però finalment la derrota va ser per als vaixells espanyols i francesos, un desenllaç que va fer que Napoleó acabés descartant la invasió d'Anglaterra per mar, tot i que aquesta decisió li va servir per consolidar la seua posició al continent. És una batalla absolutament mítica, sobretot per als anglesos. De fet, amb l'objectiu d'estar a l'açada, el documental que avui s'estrena dintre de l'espai Cronos ha reconstruït la batalla gràcies als efectes especials generats per ordinador. Si sabeu francès, podeu veure el documental al servei sota demanda del web de la cadena Arte, on també es pot veure un extracte gratuït de Trafalgar.  D'altra banda, en la nova etapa de Cronos tindran especial incidència els treballs sobre la II Guerra Mundial, ja que el 2009 coincideix amb el 70è aniversari del començament del conflicte.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. i és que, on anaven els espanyols a enfrentar-se als anglesos ?! ilusos !
    no he vist el documental però em consta que "natros" els hi vam pegar una palissa monumental :)

    BRIAN

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com