25 d’ag. 2008

'La festa' arriba aquesta mitjanit al 300

El canal 300 de la televisió digital terrestre emet aquesta mitjanit la pel·lícula La festa, dirigida per Blake Edwards l'any 1968 i més coneguda al nostre país pel seu títol en castellà, El guateque. En aquesta pel·lícula memorable, que Edwards va dirigir cinc anys després de l'estrena de La Pantera Rosa també amb Peter Sellers com a protagonista, l'actor d'origen indi Hrundi V. Bakshi és acomiadat després d'haver-se carregat el rodatge d'una escena molt important, quan fa saltar pels aires un plató molt car. De fet, aquesta és l'escena amb què comença El guateque, estèticament molt diferent de la festa que veurem tot seguit, ja que Sellers surt vestit de guerriller i corneta indi que es resisteix a morir en una batalla contra els britànics. En realitat, l'escena és una paròdia de la pel·lícula Gunga Din, dirigida per George Stevens l'any 1939, i de la qual Edwards era una gran admirador. Després de ser acomiadat, Hrundi és convidat per error a una festa organitzada en una gran mansió pel productor de la seua última pel·lícula, però l'extra no coneix a ningú i se sentirà com un peix fora de l'aigua, envoltat per l'alta societat de Hollywood. De fet, La festa és un retrat elegant i sarcàstic de la nova classe social formada per productors, directius, actrius i aspirants a estrella de Hollywood, però sobretot un homenatge als gags visuals del cinema mut. Per exemple, l'escena del cambrer borratxo és un tribut memorable a les comèdies anteriors a l'arribada del cinema sonor. Amb tot, El guateque també té intel·ligents i surrealistes diàlegs, amb un Peter Sellers també esplèndid. Un comentari a banda mereix la interpretació de la cançó Nothing to lose per part de la polèmica cantant Claudine Longet (acusada d'haver assassinat un esquiador olímpic), així com la moderna i psicodèlica banda sonora composada per Henry Mancini, que també va escriure la bonica cançó per a la pel·lícula. De fet, Nothing to lose recorda molt Moon river, escrita pel mateix Mancini i Johnny Mercer per a una altra pel·lícula de Blake Edwards, la coneguda Desayuno con diamantes.
La festa
s'emet aquest nit al canal 300, a partir de les 00.15 hores i a partir de les 04.10 hores.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com