25 d’ag. 2008

I love Lucy (Spiller)

Potser és casualitat, però la protagonista de la sèrie Dirt, interpretada per l'actriu Courtney Cox, es diu igual que Lucy, la mítica protagonista de la sèrie I love Lucy, històrica sitcom de la CBS. Aquesta, però, no és l'esbojarrada mestressa de casa Lucy Ricardo sinó Lucy Spiller, la implacable directora d'una poderosa revista sensacionalista de Hollywood, anomenada Dirt Now. La sèrie, que recentment ha estat cancel·lada per la cadena FX després de concloure la seua segona temporada, s'està emetent actualment a Espanya a través del canal Fox, i Cuatro també ha anunciat que té els drets per emetre-la en obert. Coproduïda per la mateixa Cox, que sembla que va insipirar-se en la persecució mediàtica que pateixen ella i el seu home David Arquette, Dirt va començar amb mal peu, ja que va ser una de les sèries més afectades per la passada vaga de guionistes. Ni l'increment de les escenes pujades de to ni la presència de Jennifer Aniston, antiga companya de Courtney Cox a la sèrie Friends, va servir per engrescar l'audiència dels Estats Units, que la temporada passada es va interessar per un altre tipus de sèries (Californication o Dexter van ser, potser, l'única excepció). Però la realitat és que Dirt és una sèrie molt ben feta, amb trames ben dibuixades i personatges complexos i ben interpretats. En aquest sentit, mereixeria un comentari a banda el personatge del fotògraf esquizofrènic Don Konley (encarnat per un magnífic Ian Hart), que posa el contrapunt fantàstic i còmic a una sèrie que intenta explicar amb realisme com és el dia a dia d'una revista sensacionalista i del món de la premsa rosa a la Meca del cinema. Però el més interessant, vistos encara els 10 primers episodis, és constatar l'evolució del personatge protagonista. Lucy Spiller és primer una dona seriosa i freda, rígida i frígida, molt diferent del personatge histèric i simpàtic que era la Monica Geller de Friends. Lucy és calculadora i cruel, ja que actua sense escrúpols si amb això pot aconseguir una portada exclusiva i explosiva. Amb tot, amb el pas del temps anirem coneixent una Lucy molt vulnerable, capaç d'enamorar-se secretament d'un actor (una de les seues víctimes), de ser absolutament fidel al seu amic Don o d'admetre el seu patiment per haver descobert el cadàver del seu pare, que s'havia suïcidat, quan ella només tenia quinze anys. Amb tot, també demostrarà que continua sent una dona forta quan afrontarà amb determinació el segrest de la redacció de Dirt Now a mans d'una antiga estrella infantil, un home embogit interpretat magistralment per Vincent Gallo. Per cert, un capítol que té un clar homenatge a South Park, quan el segrestador dispara contra el secretari de Lucy i hi ha un altre personatge que crida: ¡Dios mío, han matado a Kenny!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com