16 d’ag. 2008

'F.I.S.T.', un Stallone molt potable

TV3 emet aquesta mitjanit una pel·lícula de Norman Jewinson amb un més que potable Sylvester Stallone, que quan la vaig veure fa uns anys em va semblar que era més que bona. Es titula F.I.S.T. i va ser dirigida l'any 1978 pel prestigiós director d'El violinista en el tejado, En el calor de la noche, Rollerball o Jesucristo Superestar. La pel·lícula (que al nostre país també s'anomena amb la traducció Símbolo de fuerza) explica la història de Johny Kovak, un immigrant al Cleveland de l'any 1937. Kovak treballa en una fàbrica i ho dóna tot per poder assolir el somni americà, però després d'anys de patiments i injustícies decideix encapçalar una campanya per organitzar un sindicat. Així, quan l'empresa intenta reprimir el sindicat amb amenaces, agressions i assassinats, el personatge interpretat per Stallone decideix aliar-se amb el crim organitzat, amb la màfia. Però amb el temps, Kovak comprendrà que no pot sacrificar els seus ideals sindicals al joc brut, i els espectadors entenem que la ratlla que separa els herois dels dolents és molt fina. F.I.S.T. no és la gran interpretació amb què Stallone podria demostrar que era un bon actor i que no s'havien equivocat al nominar-lo amb l'Oscar al millor actor per Rocky. De fet, com a Rocky, el guió de F.I.S.T. també compta amb la participació directa del mateix Stallone, i precisament és una de les millors coses de la pel·lícula, que resegueix el camí de les grans pel·lícules sobre la màfia americana. Pel que hem llegit, el sindicat fictici que dóna nom a la pel·lícula (Federation of Inter State Truckers) està basat en el sindicat Teamsters del cèlebre sindicalista i delinqüent Jimmy Hoffa, la vida del qual que també va ser objecte d'una altra pel·lícula, Hoffa, amb la interpretació de Jack Nicholson. En qualsevol cas, el millor de F.I.S.T. és la direcció de Jewinson, així com una espectacular posada en escena, amb imatges memorables com la que il·lustra el cartell de la pel·lícula.
F.I.S.T. es pot veure avui a la nit a TV3 a partir de les 00.25. hores. Tot seguit, teniu el tràiler original d'aquesta pel·lícula...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com