21 d’ag. 2007

Esclata una nova guerra del futbol

Ja sabia jo que la sortida de La Sexta de l'oferta de canals de Digital+ era només la punta de l'iceberg. Avui, Audiovisual Sport, de la qual Sogecable (propietària de Digital+) és titular del 80%, ha decidit suspendre el subministrament del senyal televisiu dels partits de futbol de la Lliga Espanyola a la productora Mediapro, que a partir de dissabte tenia previst emetre'ls a través de La Sexta, com va fer la temporada passada. El motiu del tancament de l'aixeta és l'incompliment en les obligacions del pagament dels drets, ja que Mediapro hauria acumulat amb Audiovisual Sport un deute de 58 milions d'euros, per la retransmissió de partits i resums durant la passada temporada.
Així, La Sexta tenia previst emetre dissabte el partit Sevilla-Getafe, però algunes autonòmiques (com Aragón TV) ja han començat a anunciar que el partit que es retransmetrà serà un altre, el del Saragossa contra el Múrcia (com recordareu, La Sexta i les autonòmiques compartien la temporada passada la retransmissió del partit en obert dels dissabtes).
Audiovisual Sport i Mediapro van signar l'actual contracte al juliol del 2006, quan les relacions entre Sogecable i Mediapro, un dels propietaris de La Sexta, eren molt diferents. Així, La Sexta va incorporar-se a l'oferta de Digital+ des del seu naixement, ja que d'aquesta manera es garantia una cobertura del 100% en tot el territori estatal, mentre durava el seu procés d'antenització. Però com que no van arribar a temps, La Sexta va cedir a Cuatro (el canal privat de Sogecable) els drets per retransmetre els partits de la selecció espanyola de futbol al Mundial d'Alemanya, ja que els partits d'Espanya són considerats d'interès general. En qualsevol cas, les relacions van començar a deteriorar-se de seguida, quan Digital+ no anunciava els programes, les sèries però sobretot els partits que feien a La Sexta (i quan ho feia, només deia que tal o qual partit seria retransmès pel dial 16). D'altra banda, La Sexta també havia demanat a Sogecable que situés la cadena de Mediapro al dial 6 de la plataforma de pagament, com va fer amb Cuatro quan va situar-lo al dial 4 de Digital+. Però Sogecable no va acceptar, deixant La Sexta al dial 16, fins que la cadena de Mediapro va abandonar Digital+ l'1 de juliol. Només quinze dies després, el president de Mediapro es va desmarcar del contrate amb Audiovisual Sport i va assegurar que tenia els drets de vuit clubs per a la propera temporada (Saragossa, Athletic, Racing, Sevilla, València, Llevant, Múrcia i Vila-real), i de 12 clubs més per a la següent. Per tant, va demanar obrir una renegociació, però Audiovisual Sport va respondre a la reclamació amb una demanda judicial contra Mediapro.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com