14 de febr. 2007

Tanca el web que comptava les manifestacions, Contrastant.net

Va ser durant la polèmica del Plan Hidrológico Nacional (PHN) i l'època de les grans manifestacions de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que els periodistes del territori vam descobrir el web Contrastant.net. Es tracta d'una pàgina web que va nàixer fa sis anys, i que ara diu que tancarà per falta de temps i de suport econòmic. Contrastant.net estava impulsada per tres professors de secundària, Miquel Almirall, Albert Berrio i Vicent Conca. El seu objectiu era oferir una lectura crítica dels mitjans de comunicació, però sobretot es van especialitzar en el recompte rigorós dels assistents a diferents manifestacions, amb l'aplicació de mètodes científics. Els recomptes de Contrastant van desmitificar algunes manifestacions milionàries, i al moviment social contra el transvasament de l'Ebre també li va tocar rebre. Entre els recomptes a la baixa d'alguns ajuntaments, policies locals o institucions controlades per CiU i PP, i els números a l'alça que feien els organitzadors amb la complicitat dels mitjans de comunicació del territori, estava bé tenir un contrapunt científic.

Foto: http://www.panisello.net/fotos/

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com