24 de nov. 2006

Ha mort Alfredo, de 'Cinema Paradiso'

Ahir a la nit, mirant el canal 3/24, vaig assabentar-me d'una mala notícia. Ha mort l'actor francès Philippe Noiret, un dels millors actors francès de totes les èpoques, als 76 anys. Noiret és l'actor que va interpretar l'entranyable Alfredo a la pel·lícula Cinema Paradiso, de l'italià Giuseppe Tornatore, una de les poques pel·lícules europees que no em canso de mirar. També va encarnar un dels meus poetes preferits, Pablo Neruda, a la pel·lícula El cartero y Pablo Neruda, que Michael Radford va portar a la gran pantalla a partir d'una novel·la d'Antonio Skármeta. En diferents ocasions, m'he trobat a Noiret interpretant personatges dolents i complicats en algunes pel·lícules franceses, però a la meua memòria cinèfila sempre serà l'Alfredo que feia de maquinista al Cinema Paradiso, així com el vell poeta que li explicava al carter què era una metàfora...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com