22 de juny 2006

El detectiu Dupin i la mort d'Edgard Allan Poe

Avui m'he estrenat oficialment com a client de La 2 de Viladrich (la compra que vaig fer per Sant Jordi va ser de rigor, per tradició...) amb l'adquisició del nou llibre del nord-americà Matthew Pearl, titulat La sombra de Poe (Seix Barral). La nova novel·la de l'autor d'El club Dante es presenta com un thriller històric ple de suspens, que pretén il·luminar un dels enigmes més foscos de la història de la literatura: l'estranya mort del genial escriptor Edgard Allan Poe. Així, el jove advocat Quentin Clark decideix arriscar-ho tot per restablir el bon nom de Poe, ja que tothom ha assumit que el seu tràgic final és la conseqüència de la seua addicció a l'alcohol... Per fer-ho, Clark contacta amb la persona que va inspirar el detectiu C. Auguste Dupin, el conegut personatge amb què Poe va inaugurar la litertura detectivesca, i que és un clar precedent de Sherlock Holmes i Hèrcules Poirot. De fet, coincidint amb la publicació de La sombra de Poe, l'editorial Seix Barral ha editat un esplèndid volum titulat La trilogía Dupin, amb un pròleg del mateix Matthew Pearl i la traducció que va fer el gran Julio Cortázar dels tres únics relats escrits per Poe en què apareix el seu detectiu: Los crímenes de la calle Morgue, El misterio de Marie Rogêt i La carta robada. Evidentment, La trilogía Dupin també ha caigut a les meues mans...

-Més informació: Web oficial de La sombra de Poe
-Fitxa de La trilogía Dupin al web de Seix Barral

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com