18 de des. 2009

'Avatar', la conquesta de l'espai segons James Cameron, arriba als cinemes


Avatar, una de les pel·lícules més esperades de l'any, ja és aquí. Ha arribat als cinemes el nou film de James Cameron, director de pel·lícules com les dues primeres entregues de Terminator, Aliens, The Abyss o Titanic, que a Avatar posa la tecnologia digital al servei d'una història de ciència-ficció en què els humans són una veritable amenaça per a la supervivència de civilitzacions d'altres planetes. Jake, un veterà paraplègic de guerra, és enviat al planeta Pandora, que està habitat pels Na'vi, una raça humanoide amb la seua pròpia llengua i cultura. De fet, el que volen els humans és aprofitar-se dels recursos naturals de Pandora i esclavitzar els Na'vi. I per guanyar-se la seua confiança, utilitzen una pell sintètica que es coneix com avatar, un vestit elaborat amb biotecnologia que permet que el marine protagonista puga adoptar l'aspecte d'un alienígena i infiltrar-se en el cor de la tribu.

En aquest sentit, Cameron ha explicat que ha plantejat Avatar com una metàfora del xoc de cultures que va suposar la conquesta d'Amèrica, tot i que és possible que la història quede eclipsada pels extraordinaris efectes especials i pel sistema de projecció de la mateixa pel·lícula, que va haver de retardar la seua estrena uns mesos (prevista per al maig) per aconseguir una òptim 3D Digital. De fet, Cameron ha trigat dotze llargs anys a tornar els cinemes, després de l'aclaparador èxit de Titanic, ja que el director necessitava investigar en la tecnologia necessària per dur a terme la que ha estat la seua pel·lícula més ambiciosa. En aquest sentit, ja han començat a ploure les primeres crítiques, però la realitat és que Avatar marcarà un abans i un després en la manera d'entendre el cinema comercial.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com