27 de gen. 2009

Diego El Cigala, concert privat a Canal+

Els amants de la bona música tenim aquest anit una cita ineludible a Canal+, ja que la cadena de pagament emet en exclusiva (23.30 hores) un concert privat de Diego El Cigala enregistrat el passat 8 de desembre a la sala madrilenya Colonial Norte. El cantant va repassar els temes del seu últim disc, Dos lágrimas, un treball extraordinari en què El Cigala insisteix amb un repertori de coples, boleros i tangos. Diego Ramón Jiménez Salazar, és ara mateix un dels cantaors flamencs més lloats del panorama musical, fins al punt que mols el consideren l'hereu natural de Camarón de la Isla. El vam descobrir l'any 2001 amb el disc Corren tiempos de alegría, un any després que el productor Javier Limón havia creat el so Cigala amb Entre vareta y canasta, un disc que va editar-se amb el suport publicitari d'actors i artistes com Santiago Segura, Pablo Carbonell, El Gran Wyoming i Javier Krahe, a través del segell 18 Chulos. De fet, el videoclip d'aquell disc estava dirigit per un altre dels anomenats amiguetes, el cineasta Fernando Trueba, que després tindria la brillant idea de posar en contacte El Cigala amb el pianista cubà Bebo Valdés. A Corren tiempos de alegría ja tocaven junts al tema La fuente de Bebo, tot posant de manifest la bona sintonia entre el nou flamenc i el son cubà. Aquell disc ja va ser nominat com millor disc de flamenc als Grammy Latinos, però la consagració internacional va arribar-li quan el seu amic Trueba va produir Lágrimas Negras (2003), disc que va unir definitivament la carrera d'El Cigala amb la de Bebo Valdés. El treball va rebre un Grammy, tres premis de la Música, un premi Ondas, cinc premis Amigo, tres discos de platí a Espanya i un a l'Argentina, Mèxic i Veneçuela. A més, The New York Times va dir que va ser el millor disc del 2003. Ara, l'esperada segona part és aquest Dos lágrimas, que Pantalla-Completa també us recomana amb el següent tràiler...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com