30 de des. 2006

L'execució mediàtica de Saddam

L'expresident iraquí, Saddam Hussein, ja ha estat executat. Ha estat a les sis del matí, hora de Bagdad (eren les quatre de la matinada a casa nostra). La notícia ha estat avançada per les televisions privades i més tard pel canal públic iraquí, Al Iraquiya, i confirmada per Mariyem Al Rais, assessora del primer ministre, que ha donat l'enhorabona a tots els ciutadans de l'Iraq, perquè "el criminal" havia estat executat. A partir de les 08.30 hores, he estat mirant com donaven les notícies els canals espanyols de notícies (24 Horas de TVE, CNN+...), però també Euronews, Al Jazeera, Al Jazeera International, France 24, BBC World i els nord-americans CNN i Fox News. Gairebé tots ja es trobaven en l'apartat d'anàlisi del règim dictatorial de Saddam, en les reaccions (la majoria festives) per l'execució del dictador i en l'especulació sobre què pot passar en el futur... A Al Jazeera International, per exemple, connectaven amb un corresponsal a Gaza, que explicava les relacions de l'Iraq de Saddam amb la causa palestina, que perdia un dels seus aliats més importants. Només el canal 24 Horas de TVE ha informat abastament de l'esclat del primer cotxe bomba després de l'execució de Saddam. Amb tot, encara no hi ha imatges sobre l'execució. Les imatges certifiquen l'autenticitat de les notícies, però tots els mitjans de dins i fora de les nostres fronteres han confiat en les seues fonts i en les agències, o s'han copiat entre ells, i afirmen sense miraments que Saddam Hussein ha mort, penjat a la forca. Els titulars són idèntics, i la forma de tractar les informacions també, perquè en moments d'aquesta transcendència mediàtica ningú s'arrisca a donar un missatge discordant. A falta d'imatges sobre l'execució (que segons afirmen aniran apareixent al llarg del dia d'avui), la majoria de canals de televisió han optat per les imatges de l'estàtua enderrocada de Saddam (curiosament, també va ser lligada amb una corda pel coll, com el personatge original). Mentrestant, gairebé tots els diaris han posat una foto en primer pla del dictador barbut durant el judici. Només a La Vanguardia he vist un imatge d'arxiu de Saddam, al costat de la bandera iraquí, en els seus dies de glòria. Per cert, ara acabo de veure que a l'Estat espanyol la notícia quedarà eclipsada per una altra: ETA ha fet esclatar un cotxe bomba a l'aeroport de Barajas, segons el diari ABC.

-Saddam, penjat a la forca (Vilaweb)
-Sadam Husein, ejectuado en la horca (La Vanguardia)
-Saddam muere ejectuado en la horca (El País)
-Saddam Hussein, ejecutado en la horca (El Mundo)
-Sadam Hussein ya ha sido ejecutado esta mañana en Bagdad (ABC)

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com