4 de maig 2011

'Amuertemorir' s'estrena a 'El documental'


Aquest divendres, a les 00.05 hores, el programa del 33 "El documental" estrena "Amuertemorir", una pel·lícula documental que narra dos anys a la vida de la colla Emboladors, d'Amposta. Es tracta d'una coproducció de Televisió de Catalunya amb Filmsnòmades, dirigida per l'ampostí Santi Valldepérez. Els Emboladors d'Amposta són famosos en el circuit taurí espanyol perquè han batut en nombroses ocasions el rècord nacional espanyol, amb menys de quatre segons, tot un èxit de treball en equip, coordinació, agilitat, precisió, valentia i, sobretot, molta passió per aquesta tradició. Una passió que es transmet de pares a fills, que forma part dels jocs dels nens i de les festes populars. Prenent el nom del seu crit de guerra, "Amuertemorir" és un retrat coral. El rodatge del documental va durar més de dos anys, des del març del 2008 al setembre del 2010. Durant aquest temps, els autors van seguir els protagonistes en diversos concursos d'emboladors, on van viure èxits i fracassos. Valldepérez ja havia tractat el tema del fenomen taurí a "Escenes de bous al delta de l'Ebre" (2006), coproduït per Paral·lel 40 i Televisió de Catalunya, i emès pel programa "Taller.doc". Juntament amb el director de fotografia, el tortosí Guillermo Barberà, ha vertebrat un documental d'estil marcadament observacional que segueix el curs de les vides dels protagonistes concurs rere concurs paral·lelament amb la feina, les aficions o la família, amb el sempre present teló de fons dels preciosos paisatges del delta de l'Ebre. D'altra banda, en la confecció de la banda sonora hi han participat diferents professionals i formacions, com ara els grups del delta de l'Ebre Xeic! i Junior's, els compositors Gastón Isola, Tomàs Simon i el colombià Rubén Darío Salcedo, amb una cançó dedicada als Emboladors d'Amposta.

Via Televisió de Catalunya

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. No se si mirar-lo. Com a ebrenc em pot emocionar. Com a defensor dels animals gens, ni mica.
    Suposo que la cinemafilia superarà a tots dos.

    ResponElimina
  2. Que jo sàpiga, Xeic! no son del Delta de l'Ebre, pròpiament. Més aviat del secà de l'Ebre, o la comarca de la Ribera d'Ebre.
    Tinc el seu darrer disc. Molt bo! Si t'agrada l'ska-rural, clar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com