22 de des. 2009

La sobretaula de TV3 es queda per sempre sense 'El cor de la ciutat'


Avui és l'últim dia en què El cor de la ciutat, una de les sèries de més èxit de TV3, s'emetrà en el seu horari habitual a la sobretaula (16.00 hores). Després de 10 anys en antena i de més de 1.900 episodis, El cor... diu adéu de l'hora de la migdiada amb el penúltim episodi de la telenovel·la, abans del capítol final de demà dimecres a la nit. A partir de demà, TV3 avançarà l'inici del magazin Divendres i durant les festes de Nadal emetrà pel·lícules, fins que el proper 10 de gener s'estrenerà la seua nova telesèrie, La Riera, ambientada en un restaurant familiar del Maresme. Aquesta tarda s'emetrà l'episodi 1905 d'El cor de la ciutat: L'Íngrid ha decidit demanar ajuda a en Beni. És el dia del casament de la Maise, i hi haurà sorpreses difícils d'imaginar, mentre que en Fede i en Marcel continuen fent animales i descobreixen que les bessones no són exactament el que semblen. Mentrestant, en David parla amb l'Ester per mirar d'arreglar el seu problema, però en canvi empitjora les coses. El capítol final d'El cor de la ciutat s'emetrà aquest dimecres, 23 de desembre, a partir de les 21.50 hores.



Personalment, fa tant de temps que no miro aquesta sèrie que moltes de les seues trames em sonen a xinès. A més, els personatges han aparegut i desaparegut al llarg de les temporades, i alguns fins i tot han canviat de cara (primer, el David Peris estava interpretat per l'actor Quim Gutiérrez, però a partir del 2005 el va substituir Aleix Rengel, sense haver-ho justificat ni amb una trista operació de cirurgia estètica).  De fet, es calcula que en El cor... han participat uns 400 actors principals, 2.000 actors en total i uns 15.000 figurants, i que uns 80 guionistes han escrit els 1906 capítols. Però cal reconèixer que durant l'última dècada, El cor de la ciutat ha enganxat milers d'espectadors a Catalunya, però també molta gent de fora que l'ha vista des de fora del país. De fet, la sèrie més llarga de la història de Televisió de Catalunya ha arribat a puntes de 800.000 espectadors (hi ha hagut temporades en què gairebé la meitat dels espectadors miraven televisió triaven TV3, com la 2003-2004, en què la sèrie va obtenir una quota mitjana del 45,2%), i superant el milió d'espectadors en els seus capítols especials de final de temporada, més llargs de l'habitual i seguit de la gala La nit del cor. A banda, la telenovel·la va tancar la temporada passada amb una quota mitjana del 20,1%. Però el capítol més vist de tota la història va ser l'emès en prime time el 20 de març del 2005, que va ser seguit per 1,2 milions d'espectadors (amb un share del 44,1%). La quota més alta va ser la del capítol que va tancar la temporada 2002-2003, amb un 46,2% de quota, i una audiència també milionària d'1,1 milions d'espectadors.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com