13 de febr. 2009

'Slumdog Millionaire' i altres estrenes de la setmana

Slumdog Millionaire, la nova pel·lícula de Danny Boyle, director de films com Trainspotting, La playa o 28 días después, arriba aquest cap de setmana a les sales de cinema, quan falten poques setmanes per a l'entrega dels Oscar, en què sens dubte és una de les candidates favorites de la crítica. De fet, Slumdog Millionaire té ni més ni menys que 10 candidatures als Oscar, i ja ha guanyat quatre Globus d'Or i set premis Bafta. Un dels atractius de la pel·lícula, a més del seu repartiment ple d'actors desconeguts (el més popular és l'actor protagonista, Dev Patel, famós al Regne Unit per la sèrie Skins) i del fet que porta la màgia de Bollywood al realisme del cinema occidental, és que el guió d'Slumdog Millionaire és de Simon Beaufoy, responsable de l'exitosa Full Monty. En aquest cas, la pel·lícula explica la història de Jamal Malik, un jove orfe que viu en una barriada de Bombai, i que decideix presentar-se a la versió índia del concurs Qui vol ser milionari? En aquest sentit, i davant de la sorpresa de tothom, Jamal contesta correctament cadascuna de les preguntes. Però quan l'espectacular concursant està a punt de respondre l'última pregunta, que és la que li farà guanyar 20 milions de rupies, la policia el deté i se l'emporta per interrogar-lo, ja que sospita que està fent trampes. Així, Jamal haurà de confessar com és que coneix totes les respostes, havent de recordar diferents moments de la seua vida, en una sèrie de flash backs que també ajudaran els espectadors a saber la veritable raó de la seua participació en el concurs. Slumdog Millionaire está rodada en llocs emblemàtics de la Índia, com l'estació Victoria de Bombai o el Taj Mahal, però també al suburbi de Dharavi, un dels més grans del país, i a la barriada de Juhu, un dels més poblats. De fet, tot i que es troba al costat de les pistes de l'aeroport, hi viuen un milió dels 20 milions d'habitants que té Bombai. Tot seguit, podeu veure el tràiler en espanyol...




Altres estrenes interessants de la setmana són El lector (The reader), amb Kate Winslet i Ralph Fiennes, un drama romàntic amb els judicis contra els nazis de fons, que ha dirigit Stephen Daldry; La historia completa de mis fracasos sexuales, un documental humorístic i autobiogràfic de Chris Waitt, i Roman Polanski, wanted and desired, un altre treball documental sobre l'acusació de violació que impedeix que el cineasta puga entrar als Estats Units. Finalment, també cal destacar la comèdia juvenil Nick y Nora, una noche de música y amor, i el nou Viernes 13 que ha dirigit Marcus Nispel.

#Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes Oscar de Roquetes.
#Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes d'Amposta Unión Cine Ciudad.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Ostres Gustau, no havia llegit el teu post sobre aqueta pel.lícula i la forma en que l'expliques és molt semblant a la que avui he fet en el meu blog.

    Per cert el guionista, sí que és el mateix de Full Monthy, però el guió és l'adaptació de la novel.la Q and A de l'indi Vikas Swarup.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com