14 d’ag. 2008

El cafè per a tothom aplicat a la televisió

Just quan s'ha confirmat el preacord que ha de facilitar la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9, entre el govern de Catalunya i la Generalitat Valenciana, amb l'inici de les emissions de Canal 9 a través de la televisió digital terrestre (TDT) a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha transcendit una proposta que el PSOE vol portar al Senat la propera tardor. Es tracta, ni més ni menys, de la política del cafè per a tothom aplicada a la televisió. És a dir, els socialistes han fet seua una proposta d'una plataforma de Segòvia que reclamava que totes les televisions autonòmiques es poguessin veure en obert a través de la TDT. El senador balear Xavier Ramis serà l'encarregat de presentar la proposta al setembre, amb l'objectiu que tots els ciutadans de l'Estat tinguen accés a la informació, la llengua i la cultura de les diferents regions. D'entrada la proposta ens sembla més que interessant, ja que amb la implantació de la TDT s'acaben les limitacions tècniques que fins ara impedien la inclusió de més canals en l'espai radioelèctric. A més, es completa amb canals més o menys atractius per a la població la fins ara limitada oferta de la TDT, cosa que facilitarà la transició digital. En aquest sentit, no hem d'oblidar que molta gent que ha emigrat dels seus llocs d'origen s'ha instal·lat parabòliques o s'abona a plataformes de pagament, més que pels canals temàtics, per poder veure el canal de la seua regió. Però el més important, des del punt de vista polític, és que la possibilitat de veure els diferents canals autonòmics és fonamental per construir l'imaginari de l'anomenada Espanya plural i plurinacional. Una altra qüestió molt diferent és com volen tirar endavant la proposta, ja que el PSOE ha parlat de crear un canal comú per a totes les televisions autonòmiques, de fer plataformes via internet o satèl·lit, o fins i tot que cada comunitat destine un dels seus canals autonòmics a difondre els continguts de les altres regions. Personalment, penso que si hi ha cafè per a tothom el més atractiu seria que totes les autonòmiques es poguessin veure íntegrament a les diferents comunitats (o com a mínim, la versió satèl·lit o internacional de les cadenes). Amb tot, aquesta possibilitat xocaria frontalment amb els interessos de les actuals televisions privades, que s'oposarien al fet que la "competència deslleial" de les autonòmiques públiques passés a practicar-se també en l'àmbit estatal. És a dir, Canal Sur, Telemadrid o TV3 podran vendre espais publicitaris, tot rebent més ingressos, si els seus clients saben que els anuncis es podran veure en tot el territori de l'Estat. L'associació de televisions privades Uteca ha advertit ja que seria absurd que Espanya tingués 14 televisions públiques, amb un total de 64 canals a la TDT, fent-se competència entre elles, finançades amb diner públic i alterant el mercat publicitari.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com