30 de maig 2008

La literatura i el mar es retroben a 'Thalassa'

No és la primera vegada que el programa Thalassa parla del personatge de còmic Corto Maltese, el mariner creat pel dibuixant Hugo Pratt. Aquesta nit, coincidint amb la programació dedicada a la lectura que ha preparat Televisió de Catalunya durant tota aquesta setmana, el veterà programa del canal 33 també emetrà un especial sobre la vinculació del mar amb la literatura. Així, un dels documentals d'avui estarà dedicat a repassar la figura de Corto Maltese, que el 2007 va complir 40 anys. Els altres reportatges són Un mar de llibres, que és un recull d'experiències literàries de gent relacionada amb el mar i un repàs dels mites més importants de la literatura marítima (Ulisses, Moby Dick, L'illa del tresor...). De fet, la literatura marítima ha tingut sempre grans bestsellers, i ha exercit una gran atracció entre els lectors. L'altre reportatge, que Thalassa també recupera aquesta nit, és El refugi de Patrick O'Brian, l'escriptor britànic que va escriure l'obra en què es va basar la popular pel·lícula Master & Commander. El documental explica que, acabada la Segona Guerra Mundial, l'escriptor va arribar a Cotlliure, on escriu les seues famoses històries marineres i d'aventura que han recorregut el món sencer. Thalassa s'emet al canal 33 a partir de les 22.00 hores, tot i que hi ha diferents redifusions.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. m'has pres el post que volia escrire esta tarde!

    normalment no me'l perdo, però avui cau segur!

    :DD

    ResponElimina
  2. Jeje,
    este post era obligat, eh Jaume!?
    No només no mo'l podem perdre, sinó que s'ha de gravar!!

    ResponElimina
  3. Ostres! (mai millor dit XD)
    Fa poc vaig llegir Moby Dick, en català i em va sorprendre moltíssim per dues raons.
    Primera perquè és una traducció excel·lent tot i que no apta per a gent amb poc domini lingüístic; el lèxic, sobretot el mariner, és molt culte y la prosa és magnífica, però hi has de posar-hi els cinc sentits.
    I em va sorprendre, en segon terme, per la intensitat narrativa i la seu profund tractament de l'ànima humana a tots els nivells.

    Vos el recomano!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com