6 de des. 2005

Plega "Qué grande es el cine"

Avui hem sabut que el pròxim 26 de desembre, dia de Sant Esteve, La 2 de TVE emetrà l'últim programa de l'espai "Qué grande es el cine", que el director José Luis Garci ha presentat durant més d'una dècada. L'última pel·lícula podria haver estat The last film, de Peter Bogdanovic, però serà Fresas salvajes, del director suec Ingmar Bergman. Segons fonts de la cadena pública citades pel diari El País, l'adéu de Garci s'ha acordat d'una forma cordial. Garci enregistrarà l'última entrega de les seues tertúlies cinèfiles dilluns que ve, amb l'objectiu que s'emeti l'endemà de Nadal. El mes de gener hi haurà una renovació de la graella de La 2, en què sí continuaran altre espais de cine com "Off cinema" (dijous) i "Versión Española" (divendres). A més, hi haurà un nova franja setmanal, dedicada als llargmetratges en format documental. Trobarem a faltar el programa del Garci. Era una oportunitat única de recuperar o descobrir pel·lícules molt difícils de trobar per altres vies. A més, les tertúlies servien per aprendre de cinema i estimar el setè art, i moltes vegades eren tant o més interessants i entretingudes que les mateixes pel·lícules. Encara recordo amb emoció la tertúlia sobre Ciutadà Kane que Garci i els seus col·laboradors van fer un dia d'Any Nou, crec que de l'any 1997 o del 1998. La vaig enregistrar en VHS i mai la penso esborrar.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com