8 de nov. 2011

'Nausicaä de la Vall del Vent', una obra mestra de Miyazaki al canal 3XL

El canal 3XL emet el proper divendres, a les deu de la nit i a tres quarts de dos de la matinada, la pel·lícula 'Nausicaä de la Vall del Vent', una de les obres menys conegudes del mestre de l'animació japonesa Hayao Miyazaki. La pel·lícula és de l'any 1984, i per tant ja es pot considerar com un clàssic de l'anime. 'Nausicaä de la Vall del Vent' és una pel·lícula post-apocalíptica, futurista i també ecologista, amb un missatge mediambientalista molt clar, igual que altres pel·lícules de Miyazaki com ara 'La princesa Mononoke' o 'Ponyo en el penya-segat'. De fet, també recorda una sèrie de Miyazaki que vam poder veure per TV3, 'Conan, el nen del futur'.

Però també cal tenir en compte la influència dels còmics de Moebius, ja que Miyazaki sempre ha tingut molta admiració pels dibuixants europeus. En aquesta joia del cinema d'animació, Nausicaä és la princesa de la Vall del Vent, en un món que ha quedat destruït després d’una guerra atòmica. La Terra s’ha regenerat, però ha quedat coberta per boscos plats de rovellons i bolets verinosos, i insectes gegantins. La humanitat ha quedat gairebé eliminada i els pocs supervivents han quedat aïllats, malvivint en poblats aïllats i en males condicions. Al programa de Districte 21 d'aquest dimarts també parlem d'aquesta pel·lícula.


About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com