15 d’abr. 2009

La Sexta presenta la sol·licitud per emetre Gol TV a la nova TDT de pagament

El diari El Mundo ha publicat avui que La Sexta ha presentat aquest matí la seua sol·licitud per poder emetre per la nova televisió digital terrestre (TDT) de pagament el seu canal Gol TV, que fins ara només es podia veure a través d'alguns operadors de cable. En concret, La Sexta ha presentat un document amb més de 400 pàgines per sol·licitar al govern de l'Estat un canvi en la seua concessió administrativa, per la qual ara explota dos canals de TDT en obert, La Sexta i Hogar 10. D'aquesta manera, Hogar 10 seria substituït per Gol TV, i no seria fins després de l'apagada analògica que La Sexta obtindrà un tercer canal per recuperar el senyal d'Hogar 10. De fet, La Sexta ja feia un any que demanava un canvi en la legislació que permetés als operadors impulsar la TDT de pagament. La baixada en els ingressos publicitaris de les televisions privades, agreujada per l'actual crisi econòmica, ha fet que l'executiu de Zapatero haja obert la porta a la TDT de pagament. Els primers en demanar un canvi en la llicència han estat els de La Sexta, i Antena 3 també ha manifestat el seu interès en aquesta fórmula, mentre que tant Cuatro com Telecinco han manifestat les seues reticències. Telecinco, perquè actualment no té cap competició esportiva de primer nivell per poder oferir a través de la TDT de pagament, i Cuatro, perquè l'empresa mare Sogecable està intentant vendre Digital+, que fins ara havia dominat en el mercat de la televisió de pagament. En aquest sentit, l'anunci de Zapatero sobre la reducció dràstica de la publicitat a TVE es pot interpretar com una concessió a les televisions privades més reticents a la posada en marxa de la televisió de pagament, ja que feia temps que denunciaven que la televisió pública estatal estava competint al mercat publicitari de forma deslleial, gràcies seu doble sistema de finançament. La intenció de La Sexta és començar a emetre en proves Gol TV per la TDT abans del final de l'actual temporada, per poder iniciar les emissions regulars amb motiu de l'inici de la lliga 2009-2010. De totes maneres, ara caldrà veure quin tipus de tecnologia s'utilitzarà en aquest procés, si hi haurà una TDT de pagament estàndard i què passarà amb el parc actual de sintonitzadors de TDT que hi ha a Espanya (uns 10 milions d'unitats), dels quals molt pocs servirien per implantar la TDT pagant.
Tot seguit, podeu veure una promo de Gol TV dedicada a Leo Messi...



About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com